sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Mi-am cumparat un termostat de calitate de aici


Pentru ca sezonul rece se apropie si ne dorim un ambient placut in locuinta, am luat in calcul montarea unei centrale termice pe gaz. Dar, pentru ca ne dorim sa avem un ambient placut in fiecare incapere din locuinta un rol important il va avea montarea unui termostat ambiental, acesta permitand reglarea temperaturii furnizate de o centrala termica intr-o incapere.

Termostatul ambiental exista pe piata in mai multe variante, astfel, poate fi mecanic sau electronic, cu afisaj digital, poate fi wireless sau cu fir, poate fi neprogramabil, programabil sau smart. Fiecare tip de termostat are avantajele si dezavantajele sale. Termostatul ambiental este un dispozitiv sensibil la variatiile de temperatura din locuinta. Acesta porneste sau se opreste automat, in functie de modificarile termice din ambient. Cu ajutorul sau se poate realiza gestionarea automata a centralei si ne va permite fixarea unui interval termic confortabil pentru locatari. In momentul in care temperatura din camera va scadea sub valoarea setata, termostatul ambiental va declansa pornirea centralei termice reusind astfel sa mentina o temperatura constanta.

Pentru a alege un termostat bun pentru un anumit perimetru trebuie sa cunoastem bine caracteristicile acestuia. Astfel, pentru centralele pe gaz se poate achizitiona orice tip de termostat.
Specialistii de la ProConstructo ne recomanda sa tinem cont de anumite caracteristici in momentul in care vom alege un termostat ambiental performant, respectiv, histereza, sensibilitatea si alimentarea. Histereza consta in diferenta de temperatura dintre cea ambientala si cea setata pe dispozitiv.

Cea de-a doua caracteristica este sensibilitatea si ne arata acuratetea termostatului sau pasul de masura al acestuia.

In ceea ce priveste modul de alimentare avem doua tipuri de termostate ambientale, unul care se alimenteaza la priza si altul care functioneaza cu ajutorul unor baterii.

Tot de la ProConstructo aflam ca este important ca alegerea eficienta a unui termostat sa sa faca in functie de nevoile proprietarului. Si de aceea, daca acesta este mai mult timp acasa, este recomandat sa se aleaga un termostat mecanic, deoarece functioneaza la fel de bine si are si un avantaj, faptul ca este mai ieftin decat cel electronic.

Termostatul electronic este potrivit pentru cei care sunt plecati mai mult de acasa, fiind capabil sa regleze temperatura atunci cand nimeni nu este acasa si ajuta clientul sa obtina o economie la energia consumata. Termostatele programabile sau cele smart sunt de asemenea foarte eficiente in ceea ce priveste economia de resurse. Ele sunt mai scumpe insa recupereaza rapid investitia initiala.
Indiferent care sunt nevoile dumneavoastra, un reprezentant ProConstructo va sti care este cea mai buna alegere.

Un comentariu: