vineri, 12 august 2016

City Break Londra

Capitală a unui imperiu despre care se spunea că nu cunoaşte apusul soarelui pe cuprinsul său, Londra este o destinaţie de City Break fără vreo explicaţie specială.
Orice îţi doreşti, poţi întâlni în Londra.
Să nu uităm că de acolo începe numărătoarea meridianelor, drept care şi ora locală a fiecărei ţări este dependentă de geografie. Iar o vizită la Greenwich este şi cu parfum de ştiinţă dar şi de literatură.
Muzee sunt multe, care mai de care mai bogat în exponate.
La National Gallery se pot vedea picturi celebre, de artişi uriaşi, precum Van Gogh.
Dar şi mai atractiv este Tate Modern, cu galerii de artă contemporană, cu o suită de restaurante şi o perspectivă asupra oraşului. Londra este un centru al inovaţiei, al creaţiei, în artă şi în orice domeniu.
Londra este şi un oraş al distracţiei de tot felul. London Eye, uriaşul carusel, poartă vizitatorii până în înălţimi, oferind o perspectivă amuzantă şi senzaţii inedite.
Sunt teatre de revistă şi concerte, sunt pub-uri şi concerte de orice fel.
Faimosul teatru unde s-au jucat prima dată piesele lui William Shakespeare, The Globe, a fost reconstruit şi s-a deschis spectatorilor de azi, veniţi de pretutindeni.
Iar la muzeul figurilor de ceară, 'Madame Tussauds', e un bun prilej de amuzament şi meditaţie privind 'defilarea' atâtor şi atâtor figuri care au amprentat istoria mai veche şi mai recentă.
Şi dacă vorbim de personaje istorice, desigur că un City Break presupune şi o vizită la Palatul Buckingham. Un tur pe la Big Ben şi Tower Bridge.
Londra a găzduit Jocurile Olimpice din 2012 şi o perspectivă asupra parcului opimpic se poate admira dintr-o nouă instalaţie uriaşă, ArcelorMittal Orbit, creaţie a unui artist indian, Anish Kapoor.

O vizită la templul fotbalului sau pentru un meci de rugby sunt experienţe unice pentru sportul în sine dar şi pentru atmosfera din tribune. Aici, unde s-a inventat noţiunea de fair-play. O vizită la Wimbledon dă măsura eleganţei şi rigorii unui mod de viaţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu