marți, 19 martie 2019

Fiecare tip de vin trebuie servit cu mancarea potrivita


Caracterizat prin lipsa taninurilor si un gust mai delicat si chiar mai varsatil, vinul alb a fost dintotdeauna un preferat al cunoscatorilor, datorita varietatii exceptionale de gusturi ce poate fi exploatata prin intermediul varietatii de soiuri disponibile. Printre cele mai cunoscute astfel de exemple se numara atat varietati autohtone, precum Tamaioasa Romaneasca sau Feteasca Regala, cat si sortimente recunoscute pe plan international dar cultivate si pe meleagurile noastre, precum Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc ori Pinot Gris. Daca si tu doresti sa asortezi fiecare dintre aceste tipuri intr-un mod care sa le potenteze gustul pana la adevarata lui valoare, descopera cu ce mancare merge vinul alb prin intermediul acestui material.

Servirea corecta a fiecarui tip de vin

In ceea ce priveste servirea in cadrul unei mese, vinul poate fi de multe ori ingredientul care face diferenta dintre un fel de mancare corect si un fel de mancare ce va ramane in memoria oaspetilor tai. Prin urmare, printre regulile de capatai de care trebuie sa tii cont se numara servirea la temperatura optima, precum si alegerea paharului potrivit. In cazul vinului alb, acesta se va raci pana la 10-12 grade de fiecare data, urmand ca mai apoi sa fie turnat in pahare in forma de lalea, cantitatea ne depasind punctul de maxim diametru al acestora.

Motivatia din spatele acestor alegeri nu este doar una estetica, ci serveste unui scop practic, si anume pastrarea bauturii la temperaturi optime pentru a potenta buchetul gustativ, precum si concentrarea aromelor in directia nasului, fapt reusit prin intermediul for mei specifice a paharului. Nu in ultimul rand, având in vedere multitudinea de optiuni de care dispunem, modul corect de servire presupune asocierea fiecarui fel de mancare cu sortimentul sau de vin, pentru a crea o experienta personalizata si pentru a ne asigura ca fiecare aliment in parte este complimentat de aroma distincta a bauturii alese.

Cu ce alimente servim vinul alb

In ceea ce priveste fiecare asociere in parte, o modalitate simpla de a va asigura ca veti avea combinatia de gusturi pe care o doriti este sa verificati indicatiile consemnate pe eticheta sortimentului ales deoarece in acest fel puteti fi sigur de veridicitatea combinatiei. Ca regula de baza, atunci cand servim un vin alb trebuie sa avem in vedere asocierea cu carne alba, fapt ce ne acorda o multime de optiuni, precum fructele de mare, diverse sortimente de peste, carne de pui sau de curcan.

Tot un fapt demn de luat in considerare este si asocierea in functie de nivelul de zahar din vin, soiurile demidulci si dulci fiind ideale pentru deserturi, antreuri sau sosuri dulci in timp ce varietatile seci se potrivesc mai mult cu felurile principale de mancare. Daca si tu doresti sa te asiguri ca vei servi o combinatie de gusturi perfecta, descopera cu ce mancare merge vinul alb pentru a te bucura de o experienta culinara desavarsita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu