miercuri, 19 iunie 2019

Sunt multi cei care se confrunta cu aceasta problema


Exista un procent destul de mare de oameni care sufera de sangerari nazale cel putin o data in viata.De cele mai multe ori nu este nimic ingrijorator, insa ar fi bine sa stim ce anume le declanseaza.
Nasul este organul cel mai predispus la sangerare datorita rolului important pe care il are in incalzirea si umidificarea aerului pe care il respiram.Contine un numar mare de vase de sange mici sub un strat subtire de piele ce functioneaza ca un mecanism de schimb de caldura pentru aerul care ajunge in plamani.

Afla de la doctormit.ro care sunt cauzele ce pot provoca spargerea acestor vase de sange si a sangerarilor nazale:

-o lovitura in fata, cu sau fara fracturarea nasului
-infectiile nazale si uscaciunea
-vremea foarte calda sau foarte rece, cu niveluri scazute de umiditate
In functie de pozitionarea vaselor de sange sparte, sangerarea poate fi anterioara sau posterioara.Sangele care provine dintr-o sangerare anterioara va curge din nari, in timp ce sangele provenit dintr-o sangerare posterioara va ajunge in gat, fiind scuipat sau inghitit.
Categoriile de risc care pot prezenta sangerari nazale sunt:
-copii mici, acestia fiind predispusi la sangerari nazale usoare, anterioare.
-persoanele de peste 65 de ani, situatie in care sangerarile pot fi mai severe si pot indica o problema de sanatate mai grava, cum ar fi probleme la nivelul sangelui si infectiile cronice ale sinusurilor.Rareori pot indica leukemia sau cancerul.De altfel pot fi cauzate de medicamente pentru subtierea sangelui sau de spray-urile nazale.

Sangerarea posterioara apare mai frecvent la persoanele in varsta, fiind mai dificil de controlat, putand dura chiar si cateva ore. Pierderea unei cantitati semnificative de sange poate cauza anemie si poate necesita o transfuzie.

Acum ca am aflat care sunt cele mai expuse categorii, afla cum poti opri sangerarile nazale de la Bogdan Ivanescu:

-majoritatea recomandarilor de prim ajutor sugereaza ca pacientul sa stea inclinat in fata pentru a evita inghitirea sangelui si sa apese pe partea frontala, moale a nasului.In schimb, daca sangerarea este severa si persista mai mult de 30 de minte sau este cauzata de o lovitura la cap sau de efectele secundare ale unor medicamente este recomandat sa mergeti la medic pentru ca acestia folosesc metode diferte de oprire a sangerarii.
-in cazul unor sangerari miore recurente se pot folosi spray-uri decongestionante nazale sau lubrifianti nazali.

Sangerarile usoare ale nasului pot fi remediate cu metode simple. Daca sunt severe sau daca sunt recurente, atunci este necesar sa aflati care este cauza pentru a primi tratamentul potrivit.

Descopera mai multe detalii despre subiect din urmatorul videoclip Doctormit:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu