duminică, 28 august 2016

How to really evaluate software solutions?

As a software evaluator I really have to say that my life can be very hard sometimes, and this is because although software is something that works with mathematical precision, although software is made by very logical minds (the most time at least) the people that are going to use that piece of software are not necessarly the brightest from our species, they don't know to really appreciate algorythms, they do not care about how much work has been put in a project and they only want to solve all the problems in the easiest and the fastest way possible.

So this ie why certain companies hire me in order to choose the perfect software solution that would met the requirements and that would also be very good in their company environment (as in fact due to the fact that each company has a different strategy, also the people can be in a certain way).

Now - one of my latest tasks was regarding some very interesting pieces of software that were doing some virtual tour creation - and the most interesting part is that they really work flawlessly online, but only one of those was really well made from all the points of view.

And it has been pretty hard to convince the peoples that were actually using a different software solutioin that this is the one that offers the most because they were used in working with something else.

Finally the management made the right decision and imposed the Tour Wizard and after 3 months everyone agreed that (and it actually is) the best solution and they are very happy with it.

joi, 25 august 2016

Regim hotelier in Bucuresti - tot ceea ce trebuie sa stiti

Astazi avem posibilitatea de a calatori in conditii foarte bune catre destinatii din tara sau internationale datorita faptului ca frecvent sunt introduse noi rute directe cu avionul. Astfel, cele mai mai orase ale Romaniei sunt mult mai accesibile intre ele si nu dureaza mai mult de o ora sa ajungi dintr-un colt in altul al tarii. In plus, este mult mai usor sa iti gasesti si cazare, in special daca iti doresti sa vizitezi capitala, pentru ca poti opta pentru regim hotelier Bucuresti.
Flexibilitate
Pe aceasta cale iti alegi un apartament in orice zona iti doresti, fie ca vrei sa fii aproape de centrul vechi, fie de anumite locuri de vazut, te poti bucura de multa flexibilitate. De asemenea, in functie de numarul de persoane alaturi de care calatoresti, iti alegi o garsoniera, un apartament cu doua, trei sau patru camere, iar totul la preturi foarte bune si mult mai avantajoase decat la hotel. Cu toate ca Bucurestiul se bucura de numeroase unitati de cazare traditionale, cele din inima orasului sunt si cele mai costisitoare si putina lume este dispusa sa achite minim 250 de lei pe noapte pentru o camera de doua persoane.
Intimitate
De aceeasi suma se poate inchiria un apartament cu 3 camere intr-o zona buna, care ofera un confort similar si in care pot fi cazate 6 persoane, caz in care tariful se imparte egal si este mult mai accesibil. In plus, ai parte de intimitatea de care nu te poti bucura la hotel, astfel ca atunci cand alegi regim hotelier Bucuresti nu te mai deranjeaza nimeni. Nu in ultimul rand, ai parte de conditii de care te bucuri si acasa, astfel ca bucatariile sunt bine dotate, nu lipeseste masina de spalat, dar nici internetul wireless pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in jurul tau.

vineri, 12 august 2016

City Break Londra

Capitală a unui imperiu despre care se spunea că nu cunoaşte apusul soarelui pe cuprinsul său, Londra este o destinaţie de City Break fără vreo explicaţie specială.
Orice îţi doreşti, poţi întâlni în Londra.
Să nu uităm că de acolo începe numărătoarea meridianelor, drept care şi ora locală a fiecărei ţări este dependentă de geografie. Iar o vizită la Greenwich este şi cu parfum de ştiinţă dar şi de literatură.
Muzee sunt multe, care mai de care mai bogat în exponate.
La National Gallery se pot vedea picturi celebre, de artişi uriaşi, precum Van Gogh.
Dar şi mai atractiv este Tate Modern, cu galerii de artă contemporană, cu o suită de restaurante şi o perspectivă asupra oraşului. Londra este un centru al inovaţiei, al creaţiei, în artă şi în orice domeniu.
Londra este şi un oraş al distracţiei de tot felul. London Eye, uriaşul carusel, poartă vizitatorii până în înălţimi, oferind o perspectivă amuzantă şi senzaţii inedite.
Sunt teatre de revistă şi concerte, sunt pub-uri şi concerte de orice fel.
Faimosul teatru unde s-au jucat prima dată piesele lui William Shakespeare, The Globe, a fost reconstruit şi s-a deschis spectatorilor de azi, veniţi de pretutindeni.
Iar la muzeul figurilor de ceară, 'Madame Tussauds', e un bun prilej de amuzament şi meditaţie privind 'defilarea' atâtor şi atâtor figuri care au amprentat istoria mai veche şi mai recentă.
Şi dacă vorbim de personaje istorice, desigur că un City Break presupune şi o vizită la Palatul Buckingham. Un tur pe la Big Ben şi Tower Bridge.
Londra a găzduit Jocurile Olimpice din 2012 şi o perspectivă asupra parcului opimpic se poate admira dintr-o nouă instalaţie uriaşă, ArcelorMittal Orbit, creaţie a unui artist indian, Anish Kapoor.

O vizită la templul fotbalului sau pentru un meci de rugby sunt experienţe unice pentru sportul în sine dar şi pentru atmosfera din tribune. Aici, unde s-a inventat noţiunea de fair-play. O vizită la Wimbledon dă măsura eleganţei şi rigorii unui mod de viaţă.